ICAO code: LHPR | IATA code: QGY | AFTN: LHPRZPZX | english | deutsch
Időjárás: 2019-06-17 03:00 (UTC) | Hőmérséklet: 17.8 °C | QNH: 1018.5 hPa | Szél: 1.9 m/s | Részletek
Live ATC LHPR
Webkameránk élőképe

« 1 2 »

Hírek

ILS karbantartási információk 2018.09

2018.03.10.
Információk az ILS rendszer karbantartási időszakairól és a vele járó korlátozásokról.

Új működési engedélyekkel üzemel a repülőtér

2018.02.09.
A Győr-Pér Repülőtér Magyarországon elsőként szerezte meg az Európai Uniós követelményeknek megfelelő működési engedélyt. 2018 januárjától kezdve az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) által meghatározott szabályzórendszer alapján üzemel a repülőtér.
 

„Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!”

2017.06.14.
A „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!” elnevezésű program egy új kezdeményezés Magyarországon, ami lehetőséget ad fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A program célja nem a munkaközvetítés, hanem személyes találkozás, egymás megismerése, kölcsönös tapasztalatszerzés. Az első ilyen nap 2015-ben valósult meg Magyarországon, óriási pozitív visszhanggal. Idén a Győr-Pér Repülőtér is csatlakozott a kezdeményezéshez, így sor került egy látogatás megszervezésére, amelynek során bemutattuk a munkánkat. 

Megérkezett Rómából az Olimpiai láng!

2017.05.24.
A mai napon (2017.05.24) megérkezett Rómából a Base Airlines EMB120-as típusú repülőgépe fedélzetén az Olimpiai lánggal.

Repülő történelem

2017.02.14.
Különleges Junkers Ju-52 típusú repülőgép landolt ma a repülőtéren. Az 1939-ben gyártott "Tante Ju" néven is ismert típus ezen példánya a Svájci Légierőnél szolgált, és jelenleg is repülőképes állapotban van. Nosztalgia sétarepüléseket és repülőbemutatókat tartanak vele a repülésért rajongó emberek nagy örömére. A repülőgép a HB-HOP svájci lajstromot viseli, és filmforgatás miatt jár Magyarországon. Kifejezetten a forgatás miatt kapta a második világháborúban alkalmazott festést. A Svájcból érkező gép személyzete vámvizsgálat céljából szállt le a repülőtéren, majd folytatta az útját Budaörsre. 

Különleges festésű gép járt a repülőtéren

2017.01.19.
2017.01.17-én este a Győr-Pér Repülőtéren landolt a Rose Air - teherszállítással foglalkozó légitársaság - An-26 típusú szállítógépe. Az egyedi cápafogas festéssel rendelkező gép szerepelt a Feláldozhatók c. mozifilmben is. Ezúttal áruval a fedélzetén érkezettek a repülőtérre. A földi kiszolgálás során az áru mozgatásán kívül, üzemanyag tankolásra is sor került. A személyzet - pihenőidejét követően - másnap idultak tovább következő uticéljuk felé.

Karácsonyi üdvözlet

2016.12.22.
 

Jégtelenítés

2016.12.19.
Zord téli időjárási viszonyok között a repülőgép felületeire hó és jégréteg rakódhat le, amely veszélyezteti a repülés biztonságát. Hatékony megoldást kínál a problémára Vestergard Elephant Sigma típusú speciális jégtelenítő járművünk, amely egyaránt alkalmas De-icing és Anti-icing folyadék alkalmazására is. Szolgáltatásunk lehetővé teszi a zavartalan járatkiszolgálást télen is. 

Tűzoltó védőruházat

2016.12.02.
Személyi védőfelszerelésekkel bővült a Győr-Pér Repülőtér tűzoltó szolgálata. Rosenbauer Heros-Titan típusú védősisakokkal és Bristol típusú bevetési ruházattal, védőcsizmákkal és kámzsákkal egészült ki tűzoltó szolgálat felszerelése. A Titan sisakok ergonómiai és biztonsági szempontból is új fejlesztést képviselnek, illeszthető lámpával kiegészítve segítik a viselője munkáját. A felszerelések minden tekintetben megfelelnek a szigorú nemzetközi és hazai minőségi követelményeknek.

Szuhoj Superjet 100 kiszolgálás

2016.11.23.
2016. november 19-én repülőterünkön landolt a Paris Saint-Germain férfi kézilabda csapata. A járatot a CityJet légitársaság Superjet 100 típusú repülőgépe teljesítette, amely első alkalommal járt a repülőtéren. A földi kiszolgálás során üzemanyag tankolást, földi áramforrást és utaslépcsőt, valamint catering szolgáltatást vett igénybe a megrendelő. A zavartalan kiszolgálásnak és a pontos szervezésnek köszönhetően a légitársaság és a szervező is elégedetten nyilatkozott a repülőtér szolgáltatásairól.

Just in time

2016.11.04.
Az októberi hónap során közel ötven alakalommal szolgáltunk ki autóipari alkatrészeket szállító ad-hoc teher járatokat. Ezen szállítási formánál kritikus, hogy az áru a lehető leghamarabb érjen rendeltetési helyére. Rugalmas nyitva tartásunknak és kiszolgálásunknak köszönhetően rövid forduló időt biztosítunk a hozzánk érkező gépek számára. A légi szállítás stratégiai logisztikai lehetőséget biztosít a régióban működő autóipari vállalatok számára, ezzel elősegítve piaci helyzetüket.

Nálunk jártak

2016.09.14.
Az előző hónapok gyakorlatának megfelelően, ezúttal is közzé tesszük az augusztusi hónapban nálunk járt légijárművekről készült képeket, - így engedünk bepillantást a repüléstér hétköznapjaiba.
 
 
 
 
 
 

U19 Női Röplabda Európa Bajnokság logisztikai szervezése

2016.09.04.
2016. augusztus 27. és szeptember 4. között került megrendezésre az U19 Női Röplabda Európa Bajnokság győri és nyitrai helyszínekkel. Magyar, szlovák közös rendezésű sportesemény földi személyszállításának szervezési feladatit a Győr-Pér Repülőtér Kft. látta el. A bajnokság ideje alatt a sportszövetség képviselőinek és 12 nemzet csapatának sikeres személyszállítási koordinációjára került sor. A szállítási feladatok pontos végrehajtásához öt személyautó és öt busz állt a csapatok rendelkezésére.

Gripenek segítik a győri katonák felkészülését

2016.08.29.
A következő hetekben az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred intenzív felkészülés keretében gyakorol az alakulat előtt álló kiemelt hazai és nemzetközi feladatokra. A gyakorlás során a Magyar Honvédség vadászgépei meghatározott forgatókönyv szerint légi tevékenységet szimulálva közelítik meg Győr légterét – ezzel támogatva az alakulat felkészülését. A megnövekedett zajhatásra 2016. augusztus 30 – szeptember 01., valamint szeptember 06-07. között a délelőtti és a kora délutáni órákban lehet számítani. A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Magyar Honvédség az esetleges megnövekedett zajhatás miatt kéri a lakosság megértését. A Győr-Pér Repülőtér légterét érintő tevékenységről NOTAM kerül kiadásra.

Nálunk jártak júliusban

2016.08.17.
A nyári hónapban sem volt hiány érdekes repülőgépekből, rövid fotó galériát állítottunk össze belőle.. Különjáratok kiszolgálása mellett megélénkült a sport és hobbi repülés is a repülőtéren, kihasználva a jó időjárási körülményeket.
 
 
 
 
 

Katonai gyakorlat

2016.08.04.
2016. július 15. és augusztus 5. között zajlik a Panther Strike 2016 elnevezésű többnemzeti repülőkiképzés, amelynek részeként az MH Pápa Bázisrepülőtérre települt az Egyesült Államok Légi Nemzeti Gárdájának 120. vadász százada F-16C Block 30 típusú vadászgépekkel. A gyakorlat szlovén, szlovák, amerikai, magyar részvétellel kerül megrendezésre. A közös repülőkiképzés - amely érinti az Észak-Dunántúl léterét is - fő célja egyebek mellett a szárazföldi erők közvetlen légi támogatásának (Close Air Support - CAS), a légi utántöltésnek, a harctéri légi irányító (JTAC); és a többnemzeti környezetben végrehajtott levegő–levegő (A-A) harcászati tevékenységek gyakorlása.  

Karbantartás a forgalmi előtéren

2016.07.28.
A héten zajlik az "Apron 1" elnevezésű forgalmi előtér betonjának dilatáció cseréje, illetve a felület kisebb hibáinak speciális ragasztóval történő javítása. A 2003-ban átadott területen történik a légijárművek földi kiszolgálása. A hazai és nemzetközi szabályoknak való megfeleléshez, és a repülésbiztonság folyamatos magas szinten tartásához elengedhetetlen a hézagok szakszerű cseréje és a felület karbantartása. Több fázisban történik a munkafolyamatok végrehajtása, így a repülőtér forgalmának korlátozása nem szükséges.
 

Különjáratok kiszolgálása

2016.07.23.
2016. július 20-án és 21-én a repülőtér megszokott forgalmán túl több különjárat kezelésére is sor került. A Private Wings és Enhance Aero légitársaság Dornier 328, illetve EMB145 típusú repülőgépeinek közel azonos időben történő fogadását és indítását végeztük el. A gördülékeny járatkiszolgálás révén a repülőgépek késés nélkül indultak németországi desztinációjuk felé - fedélzetükön az AUDI munkatársaival.
 
 

Nálunk jártak júniusban

2016.07.07.
Új vagy ritka légijármű kiszolgálása mindig érdekes, kihívással teli feladatot jelent a repülőtér szolgálata számára. Nem volt ez másként a júniusi hónapban sem, számos alkalommal járt a repülőtéren a megszokottól eltérő repülőgép, helikopter - amelyeket lencsevégre kaptunk. 

Tűzoltó gyakorlat

2016.07.01.
2016. Június 29-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság győri hivatásos tűzoltói ellenőrző gyakorlatot tartottak a Győr-Pér Repülőtéren. A gyakorlatot megelőző hetekben a katasztrófavédelem állománya több alkalommal helyismereti foglalkozást tartottak a repülőtéren. Az ellenőrző gyakorlat során egy feltételezett tűzesetet szimuláltak az üzemanyagtelepen. A szakemberek ellenőrizték a repülőtér létesítményeit és tűzvédelmi rendszerét, amelyben hiányosságot nem állapítottak meg. 

« 1 2 »
Győr-Pér Repülőtér | H 9099 Pér, Repülőtér | Tel: +36/96/559-200 | Fax: +36/96/559-202

ICAO code: LHPR | IATA code: QGY | AFTN: LHPRZPZX


weboldal tervezés: IRQ